Projekt stoiska sklepowego firmy PLANTAGO. Sklep zaistnieje w formie wyspy w pasażu jednej z krakowskich galerii handlowych. Inwestor ma w ofercie zioła, suplementy i kosmetyki na bazie naturalnej. Celem było stworzenie konceptu silnie inspirowanego naturą, ale w nowoczesnym miejskim wydaniu. Stare drewno i naturalny mech dekoracyjny przełamane są konstrukcją z czarnej stali, która nadaje całości lekkości. Neutralne kolory i szlachetne materiały wywołują wrażenie spokoju i harmonii, co dobrze koresponduje z asortymentem sklepu. Jedna z elewacji, całkowicie wyłożona mchem dekoracyjnym daje namiastkę kontaktu z naturą oraz wytchnienie w przestrzeni galerii handlowej. Stanowi też idealne tło dla prezentacji produktów PLANTAGO.

Współpraca przy projekcie realizowanym przez www.inside-project.pl Milena Całka.